***  KÖSZÖNTÜNK BENNETEKET AZ ARANYTOLL ÚJSÁGÍRÓK KÖRE NEVÉBEN! ***  JÓ SZÖRFÖZÉST KÍVÁNUNK  ***
FRISS HÍREK
EZEK VAGYUNK MI
IROMÁNYAINK
ÉRDEKESSÉGEK
HUMOR-BETŰROJZOK
VENDÉGEINK
DIVAT
A SPORT VILÁGA
KORI KAPITÁNY
KARATÉKÁK
PROGRAMAJÁNLÓ
HÚSVÉTI HANGULAT
ISKOLÁNKRÓL
KÉPGALÉRIA
VIDEOGALÉRIA
ÖREGDIÁKOK
PPP PROJEKT
KIRÁNDULÁS
DIÁKÉLET-DIÁKHUMOR
NYÍLT NAP
GYEREKNAP
ÉVADZÁRÁS
 
 
 

Pétervására madártávlatbólÚjszülött kisoroszlán a fővárosi állatkertben

 

 

Négy indiai oroszlánkölyök született a fővárosi állatkertben február 16-án. A fővárosból éppúgy érkeztek látogatók vidékről, hiszen nagyon sok ember akarta megnézni a kisoroszlánokat. Hatalmas felbuzdulást keltett a négy új lakó érkezése.

 

Bíró Krisztián rovata:


Hollókői Húsvéti Fesztivál

 

Egész napos program 11.00-16.00-ig és 17.00-től pedig a CSÍK ZENEKAR koncertje lesz látható. Palóc gasztronómiai rendezvények és sok finomságokkal várják az érdeklődőket,az udvarokban pedig a főszerepet a húsvéti sonka kapja!.Hollókőn ezeken a napokon mindaz megtalálható,ami jellemzi a magyar ünnepeket: locsolóversek,hímes tojás,sokszoknyás és menekülő lányok.

 

Húsvétra készülünk

 

Már mindenki a Húsvétra készülődik:feldíszítik a szobákat,hogy ünnepélyes hangulat legyen!Finom ételek is kerülnek az asztalra:mint a kocsonya és a sok fajta édesség. Bár még havas eső van mindenkiben él a remény,hogy tavaszias szép idő lesz!Az RTL Klub Fókusz című műsorában mutatták, hogy egy érdekes szerelmes pár között fél méternyi különbség volt – a hölgy javára. A férfi 157 cm, a párja pedig 202 cm.

 

COLOMBO CSOPORT

 

Akire hasonlítani szeretnénk, Pádár Zsófia, aki az Aranytoll Újságírók Csapatának tanára. Úgy gondoljuk, hogy szép a szókincse és határozott. 2012. november 6-án ismertük meg őt és már tudtuk, hogy jó kezekben leszünk. Már láttuk a Heves Megyei Hírlapban és gondoltuk, hogy majd tanítani fog minket. Sokat szokott tudósítani és riportot készíteni. Jó tőle tanulni, mert van humora.

 

Zsombor & Balázs

Nagy Krisztina cikke

 

xxx

Ki  lesz az új pápa?

A 2013-as év szenzációs híre volt: február 11-én

a Betegek Napján XVI. Benedek pápa

lemondását  nyújtotta be a Vatikán felé.

Sem testileg, sem szellemileg nem bírta a reá zúduló

feladatok megoldását .

Most  éles  harc folyik szent Péter trónjáért.

Az olasz és a német lapok esélyesnek nevezték a

pápaságra Erdő Péter esztergomi  prímást akinek minden esélye

megvan ,hogy elnyerje a posztot.

Nekünk magyaroknak óriási dolog lenne ez.

Magyarország előkelőbb szerepet kapna a nagyvilágban.

A hitélet is előremozdulna, talán a pénzmozgásra is pozitívan hatna!

Szurkoljunk hát, hogy magyar legyen a pápa!


 

Kiválasztott rendezvény

 

Szeretnénk élőben megtekinteni Mohácson a busójárást.Ez a rendezvény minden esztendőben, "farsang farkán " az utolsó 3.farsangi napon van.Érdekelnének a felvonulások, szeretnénk közelről megszemlélni az álarcukat.Elvegyülnénk a sokszínű,vidám forgatagban. Újongva járnánk a télbúcsúztató máglyás tüzet. Különleges varázsa van ennek, egyedi hangulata. Ez a rendezvény a világörökség része lett.

buso.tk

 

 

Patai Anna, gyermeksztár életére vagyunk kíváncsiak. Őt szeretnénk meghívni szakkörünk vendégének. Megismernénk, hogyan lehet valaki híresség és amellett jól tanul-e? Milyen napirendet alakít ki magának? Gondolom, nehéz lehet megfelelni híres énekesnek és jó diáknak. Tudja-e gyermekkorát életkorának megfelelően megélni? Mondjuk télen szánkózni, társaival hógolyózni, csúszkálni – vagy erről le kell mondania? Ha igen, akkor nem irigylem. Kíváncsiak lennénk társaimmal együtt, hogyan éli meg mindezeket, milyen tervei vannak – közeliek, távoliak? Szóval egy ilyen érdekes gyermeki egyéniséget várunk, aki talán példa is lehetne nekünk.