***  KÖSZÖNTÜNK BENNETEKET AZ ARANYTOLL ÚJSÁGÍRÓK KÖRE NEVÉBEN! ***  JÓ SZÖRFÖZÉST KÍVÁNUNK  ***
FRISS HÍREK
EZEK VAGYUNK MI
IROMÁNYAINK
ÉRDEKESSÉGEK
HUMOR-BETŰROJZOK
VENDÉGEINK
DIVAT
A SPORT VILÁGA
KORI KAPITÁNY
KARATÉKÁK
PROGRAMAJÁNLÓ
HÚSVÉTI HANGULAT
ISKOLÁNKRÓL
KÉPGALÉRIA
VIDEOGALÉRIA
ÖREGDIÁKOK
PPP PROJEKT
KIRÁNDULÁS
DIÁKÉLET-DIÁKHUMOR
NYÍLT NAP
GYEREKNAP
ÉVADZÁRÁS
 
 
 


Húsvéti programok Heves megyében

Pénteken ezek a húsvéti programok voltak az alábbi településeken:

BÉLAPÁTFALVÁN
Hímestojás-kiállítás nyílt a Gesztenyés Kiállítóházban 16.30-kor. A látogatók bepillanthattak a gömöri hímestojás készítésének fortélyaiba, valamint ki is próbálhatták technikáját.A kiállításokat ápr. 20.-ig lehet meglátogatni .


Szombaton:


FELSŐTÁRKÁNY
9:30-kor a Bükki Nemzeti Park-ból reggeli „madárlesre” lehetett  indulni a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Bükki helyi csoportjának vezetésével.Az erdei „madárhang suliban” a tavaszi madárdalos természetben felbukkanó tollas vendégeket is meg lehetett  figyelni.

GYÖNGYÖSÖN
A Mátra Múzeumban 10-12 óráig húsvéti programokkal várták a kisgyermekes családokat. Volt kézműves foglalkozás és nyuszikeresés is az Orczy-kertben.

PARÁDFÜRDŐN
A három napban Húsvéti palóc piac volt ahol a kézművesek kirakodó vásárral várják az érdeklődőket.Ezen a piacon magyar terményeket, termékeket előállító gazdák, termelők, kézművesek, gyártók, készítők kínálják portékáikat.A hangulatot táltos dobosok, lovasok, énekmondók, zenekarok, bemutatók és kóstolók színesítik.

VASÁRNAP:

EGERBEN
Voltak húsvéti programok Szépasszony-völgyben.A Bábika játszóház 11órától egészen estig várta a kicsi gyerekeket. A Babszem Jankó Gyermekszínház 13 órától készült Ilók és Mihók című előadásával.A délután folyamán még fellépett a Tom Stormy Trió, az Agria Swing Band és a Ladánybene 27 is.

EGERSZALÓKON
A Barlanglakásoknál 10 órakor tojáskereső túra indult, majd különböző kézműves foglalkozások
is voltak .15 órától felléptek  az egerszalóki óvodások, a Rozmaring Hagyományőrző Asszonykórus, majd a Borvirág Férfikórus is.


Forrás:Heol

Hollókői Húsvéti Fesztivál

Egész napos program 11.00-16.00-ig és 17.00-től pedig a CSÍK ZENEKAR koncertje lesz látható.Palóc gasztronómiai rendezvények és sok finomságokkal várják az érdeklődőket,az udvarokban pedig a főszerepet a húsvéti sonka kapja!.Hollókőn ezeken a napokon mindaz megtalálható,ami jellemzi a magyar ünnepeket: locsolóversek,hímes tojás,sokszoknyás és menekülő lányok.

 

Húsvétra készülünk

 

Már mindenki a Húsvétra készülődik:feldíszítik a szobákat,hogy ünnepélyes hangulat legyen!Finom ételek is kerülnek az asztalra:mint a kocsonya és a sok fajta édesség.Bár még havas eső van mindenkiben él a remény,hogy tavaszias szép idő lesz!

 


.