***  KÖSZÖNTÜNK BENNETEKET AZ ARANYTOLL ÚJSÁGÍRÓK KÖRE NEVÉBEN! ***  JÓ SZÖRFÖZÉST KÍVÁNUNK  ***
FRISS HÍREK
EZEK VAGYUNK MI
IROMÁNYAINK
ÉRDEKESSÉGEK
HUMOR-BETŰROJZOK
VENDÉGEINK
DIVAT
A SPORT VILÁGA
KORI KAPITÁNY
KARATÉKÁK
PROGRAMAJÁNLÓ
HÚSVÉTI HANGULAT
ISKOLÁNKRÓL
KÉPGALÉRIA
VIDEOGALÉRIA
ÖREGDIÁKOK
PPP PROJEKT
KIRÁNDULÁS
DIÁKÉLET-DIÁKHUMOR
NYÍLT NAP
GYEREKNAP
ÉVADZÁRÁS
 
 
 


                           KIRÁNDULÁS A "HEOL" SZERKESZTŐSÉGBEN


              


2013.04.24-én szerdán kirándulni ment az Aranytoll-újságírók köre. Simon Tanár úr, én és még rajtam kívül  6 ember indult útnak .
     A Heves Megyei Hírlap szerkesztőségéhez látogattunk el. A főszerkesztő: Barta Katalin  előadást tartott nekünk az újságírásról. Megmutatták, hogy hogyan születik meg  a HEOL.hu  minden napos híreinek feltöltése. A napilap szerkesztését is megismertük. Minden kérdésünkre választ kaptunk. Miután végeztünk az előadással egy kis sétát tettünk a Dobó téren, közben fagyiztunk.
      Így telt el a kirándulásunk az újságíró szakkörrel.
                                                                                                   
                                                                                                    Kovács Kinga.


Kovács Kinga riportot készített Barta Katalin újságíróval:


Mióta tudósít Pétervásáráról és térségéről a Heves Megyei Hírlapban?
– 1985-ben az egri főiskolán szerzett magyar-orosz szakos diplomával a zsebemben kerültem a megyei laphoz, újságíró gyakornokként. Kezdetben a belpolitikai rovatba írtam cikkeket, majd 2000-től bíztak meg Pétervására és a térsége körzetének tudósítói munkájával. Az elmúlt évek alatt rendszeresen látogatom a térség húsz települését, fotóriporter kollégámmal, akivel az itt élők örömeiről, gondjairól írunk cikkeket, számolunk be a lap olvasóinak.
– Milyen érzés újságírónak lenni?
– Izgalmas, változatos munkáról van szó, tehát az elmúlt 25 év alatt soha nem unatkoztam. Rengeteg érdekes embert ismertem meg, és szép, emlékezetes eseményeken vehettem részt. Szerencsémre a Pétervásárán és a környékén élő emberek nagyon nyitottak és segítőkészek, így könnyen kialakíthattam megbízható, mondhatni baráti kapcsolatokat is.
Kivel és hol készítette az első riportot?
– Az egri idősek otthonában készítettem az első komolyabb riportomat, amivel arra szerettem volna felhívni a figyelmet, hogy a zsúfolt, leromlott állapotú intézménynél többet érdemelnének az ott gondozott idős emberek. Cikkem nyomán döntés született arról, hogy  új otthonba kell  költöztetni a lakókat.
Mi volt a legemlékezetesebb élménye?
– Egy tv-s reality-shawba (katonai kiképzőtáborba) jelentkezett egy törékeny mátraderecskei óvónő, aki kiállta a kemény kiképzést és a második helyen végzett. Mindezt azért vállalta, hogy kislányának megvehesse az első számítógépet és hogy jobb körülmények között élhessenek. Ezt a történetet megkönnyeztem.
Milyen a Heves Megyei Hírlapnál dolgozni?
– Kollégáimmal összetartó, jó csapatot alkotunk, és igyekszünk mindenben segíteni egymást. Ez megkönnyíti a munkát és a hétköznapokat is.  
- Köszönöm a közreműködést.

                                             

             
                                           

.